Šešios pajuodusių paakių priežastys

Genetika

Paveldimumas - jei šeimoje tai dažna būsena, gali būti, kad šią būklę paveldėjote, ir papildomas miego laikas, čia jau nepadės. Lazerinis gydymas  gali padėti sumažinti pigmentaciją.

Alkoholis

Jei laikotarpiais, kai varotojote alkoholį daugiau, nei įprastai, iššoko tamsūs ratilai, tuomet galite jį kaltinti. Alkoholis dehidratuoja ir veikia jūsų kūno kraujotaką, kitą dieną sukeldamas patinimus. Norėdami patikrinti: Švelniai paspauskite akių maišelius pirštu, jei patamsėjusi oda akimirksniu pašviesėja, tikėtina, kad dėl to kalta prasta kraujotaka/vandens susilaikymas.

Ką daryti: Sumažinkite alkoholio kiekį, gerkite daugiau vandens, dėvėkite paakių kaukę.

Perdidelis dirginimas

Jei per daug agresyviai pašalinote akių makiažą, gali atsirasti ratilai po akimis! Oda po akimis yra subtili ir linkusi į kraujosruvas, o jei per stipriai trinate, padidėja patinimo, uždegimo ir kraujagyslių lūžio rizika, dėl kurios atsiranda apatinių ratilų. 

Ką daryti: naudokite aliejaus pagrindu pagamintą makiažo valiklį, jei įprastas makiažo valiklis neveikia pakankamai gerai.

Saulė

Saulės apsaugos praleidimas yra vienas blogiausių dalykų, kuriuos galite padaryti savo odai. Akies voko oda yra ploniausia, todėl bet koks saulės pažeidimas greitai pasirodys išsiplėtusios ir padidėjusios kraujotakos pavidalu, todėl per odą matysis tamsus švytėjimas. 

Ką daryti : Tepkite SPF apsauginius kremus.

Kompiuteris, telefonas

Per didelis ekrano laikas sukelia daug streso kraujagyslėms aplink akis, o tai verčia jas dirbti sunkiau. Kai šios kraujagyslės išsiplečia, aplink juos esanti oda linkusi atrodyti tamsesnė. 

Ką daryti: Darykite trumpas pertraukas žiūrėdami į tolimą objektą ar kažką žalio. Venkite naudoti mobiliuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius tamsiame kambaryje, nes tai dar labiau įtempia akis.

Alergijos

Bėganti nosis, niežėjimas ir dilgčiojimas - tai alerginės reakcijos. Esant alergijai organizmas išskiria histaminus, dėl kurių kraujagyslės gali išsiplėsti, o tai lemia tamsių ratilų atsiradimą. Esant niežėjimui trynimas padidina uždegimą, patinimą ir pažeidžia kraujagysles, o tai dar labiau pablogina situaciją. 

Ką daryti : Paimkite antihistamininius vaistus, kad sumažintumėte patinimą, ir naudokite vėsinančias paakių kaukes, pvz Agave cooling, kad sumažintumėte paraudimą.

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.


Kosmetikos ABC
Odos priežiūros priemonių naudojimo gairės